Posting kedua



Sambung......dari part 1 ✌

Maka bermulalah kerjaya ain sebagai Pembantu Pengurusan Murid Pendidikan Khas, kali ni disekolah menengah pulak

Mula-mula takut....hishhhh, macam mana lah nak handle budak-budak besar ni??? Dorang ni boleh ke dengar cakap??? Melawan ke apa, yelah budak dah besar kan....

Tapi Alhamdulillah, lagi senang nak jaga walau kadang degil lah jugak sikit πŸ˜‚

Tapi dorang dan anggap ain macam kakak dorang je, and ain anggap dorang macam adik-adik, kalau buat salah memang kena luku...πŸ˜†

Bila jaga budak sekolah menengah ni, bermacam aktiviti luar bilik darjah yang dorang kena buat, kat sini kteorang buat projek;

- Bela ikan keli
- Tanam pokok limau kasturi
- Tanam pokok rozel
- Tanam pokok kangkung
- Carwash

Siapa pelanggan? cikgu-cikgu satu sekolah, packing siap-siap and akan berjalan satu sekolah pergi menjual

Alhamdulillah sambutan sangat baik, sampai tak menang tangan sampai

Selain daripada tu, ada projek jualan jugak dijalankan, antaranya menjual;

- Otak-otak
- Kerepek
- Aiskrim malaysia
- Jagung rebus
- Keropok lekor
dan banyakkkkkkk lagi 

Alhamdulillah hasil kteorang dapat pasang grill terbuka untuk bilik jualan, boleh beli peti ais freezer yang besar dan boleh support kteorang pegi berjalan ☺

Time ni rajin kteorng berjalan, setiap tahun...

- Kelantan
- Terengganu
- Pahang
- Perak
- Kuala Lumpur
- Selangor
- Melaka
- Johor

Suka dengan semua kat sini, tapiiiiiiii...terpaksa jugak mohon pindah😭😭😭😭

Sebab apa???
Pindah lagi??
Stay tunedddd....

 

0 comments:

Post a Comment